dimecres, 14 de març del 2018

Barcelona. Picnic Científic al Montseny (22/04/2018)

Pícnic Científic exclusiu per a FANJAC, amb en Marc Boada i la Moira Costa, al mig del Parc Natural del Montseny, amb els entrepans sota el braç , i preparats per fer experiments fora de l'aula, dels quals en podran gaudir des dels nens més petits fins els més grans i adults.












Pícnic científic “Slime meravellós o moc fastigós”
Us heu fixat que aquest últims mesos molts dels nostres petits estan literalment obsessionats per una cosa anomenada “slime”???


Aquest mocs llefiscosos son una autentica moda i per això em decidit dedicar aquest pícnic a la producció dels slimes mes flipants. L’objectiu es simple, cada nen o nena fabricarà sis o set slimes diferents!









Començarem per reflexionar sobre els estats de la matèria i descobrirem que les coses no son tant clares. Que entre l’estat sòlid i el líquid hi ha tot un seguit de fluids que ens enganyen, a vegades es comporten com un líquid i a vegades no... Superada aquesta introducció teòrica començarem la producció. 





La empresa Pegamentos Instant ens ha subministrat un ventall bestial de coles per fer-los i amb elles podrem aconseguir mocs amb propietats molt diverses. Slimes que formen membranes primíssimes, d’altres que brillen en la foscor i fins i tot un slime magnètic que pot engolir imants!!!
Entre slime i slime parlarem dels polímers. Analitzarem les reaccions químiques que es produeixen i ens submergirem en el mon de la química de manera lúdica i experimental.





Data: 22 d'abril

Preu: 15€ x persona que es pagarà durant el pícnic (menors de 3 anys gratuït)
Edats recomanades: de 5 a 10 anys
Plaçes limitades




Hora d'arribada: 10h
Finalització de l'activitat: 17h


https://www.google.es





S'ha de portar el menjar i les begudes per a tot el día.

Inscripció obligatoria de tots els assistents.